Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Θεόδωρος Γιαρμενίτης

Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανίας Καλλυντικών (ΠΣΒΑΚ)

Θεόδωρος Γιαρμενίτης
Θεόδωρος Γιαρμενίτης

Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1947 στην Αθήνα με σπουδές στην Λεόντειο Γαλλική Σχολή και στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Δραστηριοποιείται στο εμπόριο από το 1978 έως το 1990.

Ως το 1995, διατέλεσε Εμπορικός Διευθυντής ης Γαλλικής Πολυεθνικής Εταιρείας Πετρελαιοειδών ELF AQUITAINE-TOTAL HELLAS S.A., και στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Κλάδου Καλλυντικών της εταιρείας DIOPHAR A.E. σε συνεργασία με Γαλλικούς, Ισπανικούς και Βελγικούς οίκους.

Από το 2009 είναι ο Διευθυντής Κλάδου Καλλυντικών της εταιρείας ADELCO A.E, ενώ κατά το ίδιο διάστημα υπήρξε Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΜΚΑ σχετικά με θέματα αισθητικής και θαλασσοθεραπείας. Επίσης, έλαβε μέρος στην Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας στο Πρόγραμμα ΕΚΕΠΙΣ «Δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης».

Τον Φεβρουάριο του 2005 εξελέγη Πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ και παραμένει Πρόεδρος έως τον Μάρτιο του 2013 για τέταρτη συνεχή θητεία. Κατά την θητεία του έδωσε έμφαση στην εξωστρέφεια του Συνδέσμου και στην προώθηση όλων των δικτύων του κλάδου Καλλυντικών με εκδηλώσεις, ημερίδες και σεμινάρια. Συνεργάσθηκε με τα όργανα του ΣΕΒ, ΟΠΕ, ΕΟΦ, ΓΣΕΕ, Συνδέσμους και Επιμελητήρια και συμμετείχε στις Γενικές Συνελεύσεις της Cosmetics Europe και σε διεθνείς εκθέσεις και σε σεμινάρια καλλυντικών

Τον Οκτώβριο του 2008 βραβεύθηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της εικόνας των καλλυντικών στα φαρμακεία της Ελλάδος, ενώ στις 30 Μαΐου 2009, με πρόταση του, έγινε ο εορτασμός της Beauty Day στο Ζάππειο Μέγαρο με την προοπτική της καθιέρωσης της Ημέρας Ομορφιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ομιλητές

Mujde Abdis Guclu Η Mujde Abdis Guclu είναι επικεφαλής του WGSN, του σημαντικότερου fashion intelligence agency διεθνώς, για τις αγορές Ελλάδας, Τουρκίας και Μέσης Ανατολής.
Lan Vu Είναι CEO και ιδρυτής του online trend forecasting agency Beautystreams, το οποίο δίνει πολύτιμα insights σχετικά με color, packaging και branding trends στις μεγαλύτερες εταιρείες ομορφιάς ανά τον κόσμο.
Yuli Ziv Είναι ιδρυτής και CEO του Style Coalition, ενός δικτύου με περισσότερες από 50 top fashion και beauty bloggers, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο της Hearst Digital Media.
Sean Pillot de Chenecey Είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους trends analysts της διεθνούς αγοράς, με εμπειρία 15 ετών σε brand research και trends forecasting και το μοναδικό ταλέντο να εντοπίζει με ακρίβεια αυτό που θα απασχολήσει τις αγορές μέσα στα επόμενα χρόνια.
Michael Nolte Ως έμπειρος color, print και graphics trend forecaster, o Michael Nolte έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως οι Η&Μ, Pierre Cardin και Joop, βοηθώντας τις να δημιουργήσουν τις κύριες τάσεις στις κολεξιόν τους και να λανσάρουν ρούχα με ανταπόκριση στο κοινό.
Isabel Cavill Με ειδίκευση στους τομείς της ένδυσης και των πολυκαταστημάτων (department stores), η Isabel Cavill ηγείται της έρευνας για fashion και luxury retail trends στην Planet Retail, την ηγέτιδα εταιρεία έρευνας αγοράς στον κλάδο του retail, διεθνώς.
Θεόδωρος Γιαρμενίτης Τον Φεβρουάριο του 2005 εξελέγη Πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ και παραμένει Πρόεδρος έως τον Μάρτιο του 2013 για τέταρτη συνεχή θητεία.
Νίκος Καυκαλάς Είναι ιδιοκτήτης και CEO της εταιρίας Kafkalas Fashion Group, που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων το brand αντρικών ρούχων DORS, Μέλος Δ.Σ. του ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων), και εκπροσωπεί τον Σύνδεσμο στην European Fashion Retailers Association.
Βασίλης Μασσέλος Διετέλεσε Πρόεδρος (2005-10) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ένδυσης, μέλος του ΔΣ της ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ & της Euratex και ΓΓ του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής της ΕΕΔΕ. Είναι Πρόεδρος του ΣΕΠΕΕ & του Ινστιτούτου Σωματομετρίας και μέλος των ΔΣ ΣΚΕΕ και της Αναπτυξιακής/Τουριστικής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων.
  • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ
  • OFFICIAL PUBLICATIONS